Projecten

Lotte Grotholt Projecten

TRUST

Het Oostertrio, gevormd in 2018, bestaat uit Sophie Schreurs (klarinet), Lotte Grotholt (altviool) en Maria Nikiforov (piano). Alledrie studeren ze aan de bacheloropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Hun repertoire varieert van klassiek tot modern en postmodern. Ze zijn dan ook vele steden in Nederland afgereisd om stukken van o.a. Paul Juon en Max Bruch ten gehore te brengen.

TRUST is een visueel drieluik dat wordt vertolkt door dansers en verklankt door het Oostertrio. Het concert is een een samenwerking tussen de studenten van drie instituten die deel uitmaken van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, namelijk de Academie voor Theater en Dans, de Nederlandse Filmacademie en het Conservatorium van Amsterdam.

Er zijn voor dit project drie nieuwe composities geschreven: ‘Sorrow’, door Elizabete Beāte Rudzinska, ‘Trio for Clarinet, Viola and Piano’, door Ramin Amin Tafreshi en ‘At Last’ door Nico Maas. Ook de componisten zijn studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Op elke compositie wordt door dansers een choreografie uitgevoerd, waardoor de visuele uitvoering van een kleine trilogie tot stand wordt gebracht.

Voorafgaand aan de hedendaagse composities met film zullen Sophie, Lotte en Maria ieder een modern solostuk ten gehore brengen. Hierbij komt dat het projecteren van een film het meest toegankelijke medium bleek te zijn om het publiek zich volledig te laten inleven in het verhaal dat wordt verteld door muziek en beweging. Het afspelen van een ‘stomme film’ terwijl er muzikanten live een optreden verzorgen dateert uit de jaren veertig à vijftig van de twintigste eeuw. Filmmaker en camera studente Lidewei Egbers werkte nauw samen met choreografe Jori Meijer en dansers Romy Reckers en Louis Siegert van de Academie voor Theater en Dans en nam de taak op zich een film te maken die aansluit bij de drie composities.

Film:
Lidewei Egbers regisseur: filmmaker / camera
Jori Meijer co-regisseur: choreograaf / regisseur
Romy Reckers & Louis Siegert dans

Trailer Trust projectPhone

(+31) 6 55 14 31 18